UKB

Platform van de universiteitsbibliotheken, de Koninklijke bibliotheek en het NIWI

Nieuws en agenda

Heeft u ook een nieuwtje? Meld het de webredacteur: UKB mailbox

Nieuws

Pecha Kucha in de pers

In april 2018 heeft UKB haar tweede pecha kucha middag georganiseerd. Het thema “How to design the library of the future” was aanleiding voor IP een artikel op te nemen in het aprilnummer. Met toestemming van IP publiceren wij het artikel hier.

Pecha Kucha 2018

Op 12 april 2018 is de 2e door UKB georganiseerde Pecha Kucha gehouden. Dit keer was het thema “How to design the library of the future”. De Boothzaal van de UB Utrecht was goed gevuld. In aanwezigheid van veel collega’s van universiteiten en hogescholen uit het hele land gaven de deelnemers 13 inspirerende presentaties.

Er waren prijzen te winnen in twee categorieën:

  • het meest innovatie idee
  • de meest inspirerende presentatie.

De stemresultaten waren overtuigend. Winnaar in de categorie ‘meest inspirerende presentatie’ was Liselotte Neervoort van de UB VU met de presentatie “De vele levens van Willem Wulp”. Twee medewerkers van de UB Utrecht, Dafne Jansen en Iris van der Knaap, wonnen in de categorie ‘meest innovatieve idee’ met hun presentatie “De visibility check”. De prijzen werden uitgereikt door UKB voorzitter Wilma van Wezenbeek. Na afloop was er een zeer geanimeerde borrel.

Bekijk de presentaties

Volgend voorjaar wordt er weer een Pecha Kucha georganiseerd. Laat je inspireren en doe ook mee!

Werkgroep RDM presenteert zich

Tijdens de Conferentie Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management op 8 februari 2018 heeft de UKB werkgroep RDM zich op uitnodiging van het landelijk coördinatiepunt met informatiemateriaal in een van de beschikbare stands gepresenteerd. De aanwezige werkgroepleden hebben ook aan het programma deelgenomen.

Bijeenkomsten 2018

Bijeenkomsten 2019

Gewijzigd op: 21 september 2018

 

UKB - samenwerkingsverband van Nederlandse universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek.