UKB

Platform van de universiteitsbibliotheken, de Koninklijke bibliotheek en het NIWI

Nieuws en agenda

Heeft u ook een nieuwtje? Meld het de webredacteur: UKB mailbox

Nieuws

Nieuw beleid UKB 2017-2020

Tijdens een gezamenlijke themamiddag met afvaardigingen van alle UKB werkgroepen, heeft het bestuur van UKB op 20 april 2017 haar nieuwe beleid “De kracht van synergie : UKB ambities 2017-2020” gepresenteerd. De ambities in het document zijn samen met de UKB-werkgroepen geformuleerd en zullen in de periode 2017-2020 vanuit verschillende samenstellingen worden vormgegeven. We richten ons op vijf speerpunten, die we in de praktijk brengen mét het veld.

Onze missie: Het UKB samenwerkingsverband ondersteunt en versnelt wetenschappelijke vooruitgang door onderlinge expertises te verdelen, te concentreren en te verbinden in (inter)nationale netwerken.

Nationaal Plan Open Science gepresenteerd

Donderdag 9 februari 2017 zijn het Nationaal Plan Open Science en de bijbehorende website openscience.nl gepresenteerd. Het plan beschrijft hoe overheid (OCW), universiteiten en onderzoeksorganisaties als NWO en KNAW zich de komende jaren verder inzetten om een open en transparant wetenschappelijk proces te creëren. Het doel is: in 2020 voor iedereen toegang tot alle wetenschappelijke artikelen en zoveel mogelijk onderzoeksdatada. Lees meer over het Nationaal Plan Open Science of download het plan via openscience.nl

Bijeenkomsten 2017

Bijeenkomsten 2018

Gewijzigd op: 20 oktober 2017

 

UKB - samenwerkingsverband van Nederlandse universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek.