UKB

Platform van de universiteitsbibliotheken, de Koninklijke bibliotheek en het NIWI

Nieuws en agenda

Heeft u ook een nieuwtje? Meld het de webredacteur: UKB mailbox

Nieuws

Akkoord tussen Taylor & Francis en VSNU

De VSNU en uitgever Taylor & Francis Group zijn tot een akkoord gekomen over open access. Het nieuwe licentiepakket voor 2016 en 2017 houdt in dat de corresponding authors verbonden aan een Nederlandse universiteit zonder aanvullende kosten open access kunnen publiceren in alle Taylor & Francis en Routledge hybrid journals uit het Taylor & Francis Open Select portfolio. Lees meer op de website van VSNU. (5 juli 2016)

American Chemical Society steunt open access doelstelling Nederlandse universiteiten vanaf 2017

Uitgeverij American Chemical Society’s Publication Division (ACS) en de Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, hebben een akkoord bereikt om open access publiceren op te nemen als onderdeel van het uitgeverscontract. Vanaf 2017 worden alle nieuwe artikelen die een auteur, verbonden aan een Nederlandse universiteit of deelnemende onderzoeksinstelling, indient, zonder extra kosten voor de auteur open access gepubliceerd.(27 mei 2016)

UKB ondersteunt OA2020-The Initiative

Vanuit Nederland is er brede steun voor het OA2020 Initiative dat een snelle en vlekkeloze transitie wil bewerkstelligen van wetenschappelijk publiceren in het traditionele abonnementenmodel naar open access. Op een conferentie in Berlijn in december 2015 is de Expression of Interest geformuleerd op initiatief van de Max Planck Gesellschaft, die in 2003 ook aan de wieg stond van de Berlin Declaration on Open Access to Knowledge in the Sciences and Humanities. De ‘Expression’ is bij de lancering al ondertekend door ruim 30 internationale onderzoeksorganisaties. Vanuit Nederland zijn dit NWO, VSNU en UKB. (21 maart 2016)

Bijeenkomsten 2016

Bijeenkomsten 2017

Gewijzigd op: 22 september 2016

 

UKB - samenwerkingsverband van Nederlandse universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek.